Economische belangen?
Kan of wil de overheid niet rekenen?
Bekijk de trailer

DVD kopen?
10 euro
(+ verzend kosten)


Donatie

5 maart 2012 verzonden naar de publieke omroep.

Beste redactie,

Wij zijn drie burgers met een grote zorg.

Christel en Estera hebben een manifestatie georganiseerd tegen de megastallen, de vee-industrie en de gevolgen hiervan, op 17 maart, op de Dam.

Ik heb een film gemaakt over de voor en de nadelen van de intensieve veehouderij, om mensen te informeren. Rampen stapelen zich op als het om intensieve veehouderij gaat.

Tachtig procent van de Nederlanders (studie vanuit Milieudefensie) is tegen vee-industrie. De burger is boos. Wij willen dat de politiek, en in het bijzonder het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, zich inzet en niet aldoor de andere kant op kijkt. Bij alles wat het Ministerie van Landbouw opwerpt als ''verbetering'' hebben wij feiten dat het omgekeerde aan de orde is.

Wij willen via een open debat op televisie uitzoeken of er wat te doen is aan de rampen die zijn ontstaan door de vee-industrie. Wij willen dat er meer openheid komt over de gevaren die onze gezondheid in Nederland bedreigen. De vraag is ook of de intensieve veehouderij deze rampen allemaal waard is. Over welke maatregelen kunnen we het eens worden?

Wij zouden graag een afspraak op korte termijn willen maken om af te tasten of uw omroep er voor open staat om zo'n dialoog (debat) op televisie te organiseren. Wij willen graag langs komen om dat idee te bespreken. Het is een langdurig proces en wij zijn ons ervan bewust dat er niet direct iets zal veranderen; maar wij willen een begin maken via een open gesprek zodat de burger op de hoogte is en kan kiezen. Want een burger dient zijn verantwoording te nemen, maar kan dit niet zonder informatie. De publieke omroep heeft daarom de taak om de benodigde informatie aan te leveren. U kunt contact opnemen met mij via film@omnipictures.nl

Hierbij kort een paar consequenties van de vee-industrie waar de burger zo goed als klaar mee is. dodelijke EHEC bacterie, dodelijke ESBL bacterie, de vogelgriep, Q-koorts, ziekenhuisbacteriŽn zoals MRSA, gevaar van antibiotica, gevaar van resistentie, ongezond vlees, ruimingen, mestoverschot, Co2 uitstoot, zes boeren per dag gaan failliet.

We zien graag zo spoedig mogelijk uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Christel de Haas,

Estera Waas

Anita Reerink

twit: anitafilmt
Oproep: Gezocht volgers

Beste mensen,
voor de verdere ontwikkeling in de strijd naar groen NL.

En eventueel waar nodig vraag ik je stem uit te brengen.

Hoe meer volgers , hoe sterker we staan.

Tot twitse !